Skifertag

Hvorfor vælge et skifertag når der skal installeres nyt tag på boligen? Hvilke fordele og ulemper er der ved at vælge et skifer tag frem for en af de mange andre tagtyper?

Flere og flere vælger skifer tag

Skifer tag er igen blevet en populær tagløsning når der skal lægges nyt tag. Du får et meget solidt tag med et eksklusivt naturligt look og som nemt holder de næste 40-50 år. Dette er ofte en lidt dyrere løsningen, men også en af de mest holdbare og uden store krav til undertaget da et skifertag er en relativ let tagtype, i forhold til f.eks. et tegltag eller et betontag. Mange kan rigtigt gode lide de mere naturlige udseende som natur skifer giver, på trods af prisen er lidt højere end tegl og beton. Men efter nogle år, så syntes jeg personligt at tegl beholder sit flotte udseende bedre og er efter min mening den bedste løsning af de to. Dog er det mange som udelukkende vælger skifer på grund af prisen og holdbarheden, de vil have det bedste og så er et skifertag klart et af de bedste valg du kan tage. Derudover er skifer en af de tagtyper med den længste holdbarhed hvilket er med til at gøre skiffer til et populært valg hos mange. Dem som vil det bedste for deres bolig har det med ofte at vælge skifertag, frem for et klassisk tegltag eller et beton tag. Det er jo ikke uden grund at denne løsning, er en af de mest populære her i Danmark, og en tagtype som vi kommer til at benytte mange år ud i fremtiden. Går man op i udseende og æstetik på sit hjem, så kommer man ikke uden skifertaget, i sine overvejelser.

Skifertag og økonomi

Desværre er prisen som sagt, lidt højere på denne tagtype, hvilket ofte gør at folk vælger en af de billigere løsninger som f.eks. tegltag, ståltag eller et betontag, når der skal lægges et nyt tag. Personligt syntes jeg selv at skiffer er en af de pæneste tagtyper, og bør komme med i ens betragtning, især fordi denne tagtype har en meget lang holdbarhed. Husk dog på er der er forskel på naturskifer (den gode løsning), og keramisk skifer (den billige udgave). Har man pengene, så bør man vælge den ægte vare, da naturskifer er et betydeligt bedre produkt end keramisk skifer. Desværre også en lidt dyrere løsning, men ofte er de ekstra penge givet godt ud, da taget vil få en længere levetid og være nemmere at vedligeholde. Skifer kan være et rigtigt godt valg, til dig der skal have lagt nyt tag. Det er jo slet ikke uden grund, at en stor del af de tage på villaer i de pænere kvarter, netop består af skiffer.

Skifertag og holdbarhed

Skifer holder evigt er en populær talemåde. Men der er alligevel hold i denne gamle talemåde, for et skifertag er en af de tagtyper med den længste levetid. Det er ikke unormalt at se 100 år gamle skifertage på huse, som stadig er brugbare. Man plejer at sige at levetiden på et skifertag er omkring 80-120 år, hvilket er noget mere and de fleste andre tagtyper som f.eks. tegltag, Eternitskifer, eller betontag. Så ønsker man et nyt tag, med en meget lang levetid, så er skifer bestemt vejen frem. Naturskifer er et virkelig solidt og robust materiale.

Vil du gerne have et skifertag, så skal du sikre dig at det er naturskifer og ikke eternitskifer (eller keramisk skifer). Her er både kvalitet og udseende langt fra den ægte varer. Så hvis prisen lyder mistænkelig lav, så er det nok fordi det er tale om et af de andre skifer produkter. Derfor køb altid som en kendt forhandler, og syntes du han er lidt for dyr, kan man jo altid prøve at prutte lidt om prisen. Er det tale om en større opgave, er det ofte muligt at få en god rabat.